Musiikkijuhla 2018

pieni mainos

2017

JUHLAVIIKONLOPPU KÄRSÄMÄEN PAANUKIRKOSSA

Musiikkia Paanukirkossa juhlaviikonloppu on vakiinnuttanut paikkansa joka vuotisena kulttuuritapahtumana Kärsämäen kauniissa ja ainutlaatuisessa Paanukirkossa. Tänä vuonna ensi viikonlopun ohjelma henkii Suomi 100 -juhlavuoden tuntua niin runoissa, saduissa kuin musiikissakin. Ohjelma on rakennettu monipuoliseksi kokonaisuudeksi asiakaskunnan toiveita kuunnellen.

Viikonlopun ohjelman aloittaa tunteikkaalla Runoja ja Säveliä illalla Kärsämäeltä lähtöisin oleva Suomen suosituimpiin näyttelijöihin kuuluva Matti Ristinen, joka lausuu runoja kamariyhtyeen musisoinnin siivittämänä. Lauantaina päivällä lasten puuhahetkessä kuullaan Aale Tynnin kirjoittama satu Heikin ja Jokke-peikon syntymäpäivä väritettynä vanhoilla suomalaisilla lastenlauluilla. Puuhahetki jatkuu lasten taidepajalla kansainvälisten vierailevien residenssitaiteilijoiden johdolla. Lauantai-illan viihdekonsertista  vastaa legendaarinen Kolmas Nainen -yhtyeen artisti ja lauluntekijä Pauli Hanhiniemi Retkueensa kanssa. Sunnuntaina klassisenmusiikin konsertissa on mahdollista tulla kuuntelemaan  suomalaisen laulumusiikin helmiä Cardiffin-laulukilpailuvoittajan, jo maailman maineeseen ehtineen baritoni Tommi Hakalan ja pianisti Maija Weitzin esittämänä. Tommi Hakala on toinen suomalainen sopraano Karita Mattilan ohella, joka on voittanut Englannissa Walesissa järjestettävän Cardiffin laulukilpailun kautta aikojen.

Paanukirkko luo ainutlaatuisen estradin kulttuuritapahtumille. Tilan akustiikka on loistava, sitä ovat ihastelleet artistit ja yleisö koko Paanukirkon olemassaolon ajan. Paanukirkkoon mahtuu maksimissaan vain 170 kuulijaa. Pienimuotoisuus upean akustiikan ja lämminhenkisen sisustuksen kanssa luovat intiimin ja käsinkosketeltavan tunnelman esiintyjien ja yleisön välille, mikä jaksaa sykähdyttää aina uudestaan

Mainokset